close
Desert

Crema turceasca cu migdale glasate

tn4_6385861403_ee2406363e

Un desert cremos si foarte aromat!

 

Ingrediente

-2 linguri amidon

-4 linguri rom

-3 galbenusuri

-4 linguri zahar

-500 ml lapte

-1/2 baton vanilie

-migdale glasate pentru ornat

 

Mod de preparare

Se amesteca bine amidonul cu romul, apoi cu 2 linguri de zahar si 1/4 l lapte. Se taie batonul de vanilie pe lung si se da in fiert cu restul de lapte si 2 linguri de zahar, intr-un ibric. Se ia ibricul de pe foc si se scoate batonul din lapte. Se scobeste interiorul batonului in lapte.

Laptele se da iar in fiert si i se incorporeaza  compozitia cu amidon, apoi se amesteca bine. Se da in fiert crema , amestecand continuu si energic, pana obtineti o compozitie neteda. Se lasa apoi crema sa se raceasca si se orneaza cu migdale glasate.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

RETETA BONUS – Pate de ficat facut in casa

Pateul este un produs care nu lipseste de pe mesele noastre si pe care il consumam cu mare placere, mai ales la micul dejun cu paine prajita.

Si de ce sa ne cumparam din magazin un pateu care are termen de valabilitate de un an si atunci stim foarte bine ce contine el cand putem foarte bine sa ne pregatim unul in casa gustos si mai ales sanatos, fara chimicalele atat de daunatoare organismului nostru. Iata de ce ingrediente aveti nevoie:

Ingrediente

250 g ficatei de pui
1 ceapa
100 g carne de pui
piper macinat
sare
lamaie
4 oua fierte
200 g de masline
castraveti murati

Mod de preparare

In primul rand trebuie sa punem intr-o oala carnea la fiert cu putina sare iar cand da in clocot ii luam spuma si o aruncam. O lasam sa fiarba pana se patrunde bine.

Spalam ficateii si ii lasam 20 de minute in apa rece sa iasa sangele din ei dupa care ii punem la fiert in oala cu carnea. Cand se formeaza spuma o aruncam. Curatam ceapa, o spalam si o punem in oala adaugam o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Lasam sa mai fiarba 20 de minute. Dupa ce au fiert scoatem carnea si ficateii si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au tacit le trecem prin masina de tocat carne.

Punem peste compozitie putina zeama de lamaie, piper macinat si potrivim gustul cu sare. Daca compozitia este prea tare adaugam putina zeama in care au fiert carnea si ficateii.

Asezam ficatul pe un platou pe care am pus frunze de salata verde si ornam de jur imprejur cu masline, oua fierte si castraveti murati. Daca pateul nu se consuma la prima masa il puteti  pune intr-o caserola acoperita ermetic si pus in frigider dar a doua zi trebuie consumat. Deci vedeti ca se poate manca sanatos si nu foarte costisitor. Acum, fuga la piata sa faceti cumparaturi.

Asa ca spor la treaba si pofta buna!