close
Desert

Crema din frisca pentru tort Dobos

656x440_tort-dobos-317066

Foile de tort dobos sau alte torturi si prajituri mici din pandispan se ung cu aceasta crema fina, apoi se glaseaza.

 

Ingrediente

-250 g frisca

-200 g ciocolata de menaj

-50 g cacao

-200 g zahar

-15 ml rom

-1 plic zahar vanilat

 

Mod de preparare

Intr-un cazanel smaltuit de 2 l , pus pe baie de aburi, frisca se amesteca cu zaharul , pana cand acesta se topeste.

Dupa aceea cazanel se ia de pe baia de aburi, se adauga ciocolata rasa, amestecand bine, dinainte, cu cacaua cernuta, cu zaharul vanilat si cu romul.

Compozitia se bate cu telul, pana cand se omogenizeaza, amestecand-o pana cand se raceste complet, altfel se va taia. Crema va fi mai moale decat cea cu unt, dar mai putin grasa.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!