close
fdb_1494173349_img-8983

Ingrediente
500 g faina
250 ml lapte
100 ml ulei
3 galbenusuri
20 g cacao
100 g zahar
7 g drojdie uscata
1 fiola esenta rom
un praf de sare
coaja rasa de la o lamaie
3 pliculete zahar vanilat

Mai avem nevoie
faina pentru infainat masa de lucru
unt pentru uns formele
faina pentru tapetat formele
1 galbenus amestecat cu putin lapte pentru uns cozonacii
ulei pentru uns vasele in care lasam aluatul la crescut

Mod de preparare
Intr-un vas, amestecam 3 linguri de zahar cu drojdia si circa 50 ml lapte caldut. Amestecam.

Separat, punem zaharul ramas si zaharul vanilat peste restul de lapte caldut. Adaugam galbenusurile, sarea si esenta de rom. Amestecam.

Cernem faina, o punem intr-un vas si facem o gropita, in mijlocul careia punem amestecul de drojdie, coaja rasa de lamaie si laptele aromat.

Amestecam bine cu lingura sau la robot.

Inglobam treptat uleiul in aluat si framantam circa 10 min. Eu am framantat la mana.

Dupa framantare, taiem aluatul in doua.

In jumatate de aluat, punem cacao si amestecam pana ce cacaua este bine inglobata in aluat.

Punem cele doua feluri de aluat (cel simplu si cel cu cacao) in doua vase (unse cu ulei) separate pe care le acoperim cu cate un prosop de bucatarie si le lasam la cald, pentru circa 1,5 ore sau pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluaturile au crescut, le scoatem pe masa de lucru, infainata cu faina.

Din aluatul simplu, modelam un sul pe care il taiem in 6 bucati.

Din aluatul cu cacao, modelam un sul pe care il taiem in 5 bucati.

continuarea

loading...