close
656x440_cornuri-cu-mac-199372

Pufoase  si  aromate tocmai bune langa o ceasca de ceai sau pentru pachetel.

 

Ingrediente

-400 g faina

-200 g unt

-200 ml smantana

-putina sare

-zahar pudra vanilat

 

Umplutura

 

-100 g mac

-100 g curmale

-1 ceasca lapte

 

Mod de preparare

Pune macul la inmuitat in lapte si curmalele in apa. Cerne faina intr-un vas adanc, adauga un praf de sare, fa o adancitura in mijloc si pune in ea jumatate din cantitatea de unt topit si smantana. Framanta 15 minute, apoi lasa aluatul o ora la rece.

Scoate-l si framanta-l cu untul ramas, tinut la cald. Pune-l iar la rece 30 de minute. Intre timp , scurge curmalele de apa, scoate-le samburii si coaja, apoi amesteca-le cu macul strecurat si pisat putin. Intinde aluatul si taie patrate potrivite.

In mijlocul fiecaruia , aseaza cate o gramajoara  de pasta de curmale. Ruleaza-le, pune-le intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Unge cornurile cu ou batut si coace-le 30 de minute. Cand se racoresc , pudreaza-le cu zahar.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!