close
fdb_1444081104_lead_800x600_25719

Chiar si in zilele de post ne putem rasfata cu ceva dulce bun si delicios.

 

Ingrediente

-250 g margarina

-150 g zahar

-250 g faina

-3 linguri rom

-coaja de lamaie

-rahat sau gem , dupa gust

 

Mod de preparare

Se freaca margarina cu zaharul pana se face spuma. Se adauga pe rand celelalte ingrediente, se framanta bine, astfel incat sa se obtina un aluat potrivit de moale.

Se intind foi , se taie triunghiuri, se umplu cu rahat sau gem  si se ruleaza in forma de cornulet. Se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coc la foc potrivit pana se rumenesc frumos. Cand se scot din cuptor se pudreaza cu zahar.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

 

Ghiveci

 

Delicios si plin de vitamine pentru zilele de post.

Ingrediente

-1 kg cartofi

-500 g dovlecei

-500 g morcovi

-250 g mazare

-300 g rosii sau bulion

-1 capatana usturoi

-1 praz

-1 ardei verde

-150 ml ulei

-5 cepe

-1 legatura marar

-1 foaie dafin

-sare si piper , dupa gust

 

Mod de preparare

Ceapa, prazul si ardeiul tocate solzi se calesc in ulei. Se adauga in ordine; morcovii, mazarea, cartofii si dovleceii taiati rondele. Se adauga apa fara sa se depaseasca nivelul zarzavaturilor.

Cand sunt fierte, se adauga rosiile decojite  si date pe razatoare sau buulionul stins cu apa. Se mai lasa sa fiarba putin , apoi se adauga usturoiul tocat marunt , dafinul , sare si piper , dupa gust. Se mai fierbe 10 minute , apoi se adauga verdeata tocata marunt.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!