close
tn4_cornulete_cu_vanilie3_Fotor

Fragede si aromate de ti se topesc in gura!

 

Ingrediente

-250 g unt

-140 g zahar pudra

-120 g nuci

-350 g faina

-1 pachet zahar vanilat

 

Mod de preparare

Untul si zaharul pudra se pun intr-un castron si se mixeaza  spuma.

Se pune apoi pe planseta, se adauga nucile prajite si macinate, faina cernuta si se framanta bine.

Din acesta compozitie se intind suluri rotunde de grosimea degetului mic, apoi se taie in lungime de 6-8 cm si se da forma de cornulet.

Se coc la foc potrivit si cat sunt calde se dau prin zahar vanilat.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

Bonus – Pandispan

Adevaratul nume este Pan di Spagna si a fost inventat de un bucatar italian in jurul anilor 1700.
Compozitia lui se prepara  amestecand ingredientele putin cate putin, dar secretul lui sunt ouale care il fac foarte pufos. In cele mai multe cazuri el este folosit si ca blat pentru torturi. Unele gospodine pun in compozitia lui tot felul de fructe care il fac si mai savuros si mai delicios! Adevarul este ca, daca pui in compozitia lui fructe, obtii un desert cu care o sa dai pe spate toata familia.

Ingrediente
– 10 oua
– 2 cani de zahar brun
– 200 g de faina
– coaja de la o lamaie
– un praf de sare
– 4 pliculete de zahar vanilat
– o jumatate de cana de ulei.

Cum se prepara

Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Ca albusurile sa se bata bine, ouale trebuie sa fie tinute inainte in frigider. Inclinam usor vasul in care am batut albusurile si daca el curge continuam spumuirea pana ce intoarcem vasul cu gura in jos si nu curge. Adaugam in ploaie zaharul putin cate putin si batem pana ce acesta se topeste.

Continuam cu galbenusurile pe care le punem unu cate unu si amestecam usor. Adaugam uleiul si amestecam pana ce s-a omogenizat cu toata compozitia. Punem zaharul vanilat si coaja de lamaie iar la final adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul de jos in sus in forma de para.

Ungem tavile si punem hartie de copt si turnam compozitia in ele dupa care le bagam la cuptor. In primele 15 minute nu trebuie umblat la cuptor sa nu ia aer rece si sa se lase. Intepam cu o scobitoare pandispanul, iar daca pe ea se ia aluat mai trebuie lasat, daca nu atunci este gata. Va fi un pandispan pufos si parfumat . Atunci cand aveti musafiri instantaneu, pandispanul acesta va scoate din impas pentru ca se face repede si cam toate ingredientele le avem in casa. Pentru diversificare puteti adauga la final, in compoztitie, fructe.

Asa ca spor la treaba si pofta buna!