close
Diverse

Cornulete cu nuca, un deliciu din copilarie, pentru sarbatorile de iarna

s604x0_cornulete_cu_nuca

Ingrediente pentru 70-80 buc:

250g faina alba 000

100g nuca macinata

150g unt minimum 65% grasime

100g zahar pudra

1 galbenus de ou

1 plic zahar vaniliat

Mod de preparare:

Mai avem nevoie de aproximativ 150g zahar pudra pentru decor -atentie de care folositi, trebuie sa fie foarte fin. As vrea sa fac inainte de orice o recomandare legata de miezul de nuca: indiferent la ce prajitura il folositi prajiti-l putin inainte.

Eu pun cuptorul la 160g C si imprastii miezul de nuca pe o tava apoi o bag la cuptor cateva minute, las sa se raceasca si apoi il macin cu masina pe care o avea mama de cand s-a casatorit. Piciorul de sprijin pe masa s-a rupt, dar nu conteaza. macina la fel de bine.

Bun, amestecam bine toate ingredientele intr-un bol (untul trebuie sa fie la temperatura camerei) pana formam un aluat omogen, pe care-l invelim in folie si il punem la frigider timp de 30-60 minute.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C si ne apucam de format cornuletele. Va dau aici metoda mea, care este foarte simpla, cornuletele ies aproape lidentice: rupem o bucata mai mare de aluat – sa zicem un sfert – pe care il rulam cu mainile pe planseta, ca un sul, pe care il taiem in bucatele egale.

Modelam fiecare bucatica in forma de cornulet, trebuie sa fie de marimea degetului mic de la mana, mai subtiri – asta deoarece cresc putin la copt.

Punem cornuletele mai aproape unul de altul in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem fix 10 minute. Scoatem tava si le lasam putin, cam 2-3 minute deoarece sunt foarte fragede si se pot rupe apoi le scoatem pe o farfurie sau tava.

Le tavalim caldute prin zahar pudra si apoi le asezam frumos pe un platou. Se servesc reci, unul cate unul.

Loading...