close
cornulete-cu-carne-de-vita-580×400

Pufoase , fragede si foarte delicioase.

 

Ingrediente

Aluatul

-500 g faina

-200 g smantana

-200 g unt

-30 g drojdie

-1 lingurita zahar

-sare

-50 ml lapte

 

Umplutura-500 carne macra

-200 g ceapa

-50 g unt

-2 oua

-1 legatura patrunjel

-sare si piper

 

Mod de preparare

Pentru aluat se dizolva drojdia cu laptele caldut intr-un lighenus. Se adauga faina, smantana , untul moale, zaharul , sarea, se amesteca bine si se lasa sa creasca 1-2 ore, la loc cald. Se pune apoi aluatul pe o planseta presarata cu faina, se intinde o foaie de circa 0,5 cm grosime si se decupeaza triunghiuri.

Im mijlocul acestora se pune cate o lingura de umplutura de carne care se prepara astfel; carnea taiata bucatele se inabusa intr-o cratita cu ulei sau unt, ceapa taiata felii subtiri si sare. Se stinge cu putina apa si se lasa sa fiarba.

Dupa ce a fiert bine, se da de doua ori prin masina de tocat. Se adauga ouale piperul , patrunjelul , tocat marunt si se amesteca. Se ruleaza apoi cornuletele si se lasa 30 de minute sa creasca la loc cald. Se ung cu ou batut si se coc , la foc potrivit pana se rumenesc frumos.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!