dehaine.ro

Am redescoperit codul, un peste de ocean, cu o carne frageta si numai buna pentru un pane. Am renuntat la pangasius deoarece am avut doar experiente neplacute cu acel peste, ba mirosea cand il dezghetam, ba era plin de grasime.

Codul, chiar si facut la cuptor se comporta foarte bine. Parintii mi-au sugerat sa il fac in crusta de malai (aveam o conversatie despre cum sa-mi gatesc eu codul:) deoarece mi-au spus ei va fi mai altfel, dar altfel bun. Si ei sunt expertii familiei la peste, asha ca i-am ascultat.

Si m-am apucat de treaba.

Am dezghetat file-urile de peste, apoi le-am spalat bine. Le-am sarat si piperat serios, apoi am mai adaugat sare si in malai. Una din putinele erori care le putem face la peste pane este aceea de a nu sara si pipera destul ingredientele.

Am folosit:

  • 1 punga de cod inghetat
  • 1 cana de faina de malai
  • sare/piper/paprika picanta
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit

1. Spalati bine pestele dezghetat.

2. Dati-l prin ou, apoi prin faina de malai, o singura data dar cu atentie, sa se acopere bine toate suprafetele.

3. Incalziti la 180 grade uleiul din friteuza sau intr-o oala de teflon incalziti uleiul (sa aiba macar doua degete de ulei).

4. Adaugati pestele in uleiul fierbinte, cu atentie sa nuva ardeti.

5. Prajiti pe o parte 4 minute, apoi intoarceti pestele si mai prajiti 3 minute. Va puteti verifica si altfel decat cu ceasul, il lasati sa se prajeasca pana se formeaza o crusta aurie.

Serviti cu varza de Bruxelles si baby carrots sau piure de cartofi.

POFTA BUNA!!!

dehaine.ro