Clătite delicioase fără făină, bune de se topesc în gură şi nu ingrasa: Succesul acestei reţete l-am aflat de la bunica mea.

Ingrediente:

6 ouă

0,5 l de lapte

5-6 linguri de amidon

1 lingură de ulei de floarea soarelui

300 g de brânză de vaci

zahăr după gust

smântână după gust

unt după gust

Mod de preparare:

1.Se bat 5 oua cu zahăr.

2.Se adaugă amidonul treptat şi se amestecă încontinuu.

3.Se toarnă laptele şi uleiul de floarea soarelui. Se amestecă şi se lasă să stea 15 minute.

4.Tigaia se unge cu ulei de floarea soarelui. Clătitele se prăjesc doar pe o singură parte.

5.Brânza de vaci se amestecă cu zahărul şi un ou. Macul şi stafidele se adaugă după dorinţă.

6.Se pune umplutura de brânză pe clătite şi se împătură după dorinţă.

7.Clătitele gata umplute se pun într-o cratiţă, iar între straturi se unge cu smântână sau unt topit.

8.Cratiţa cu clătite se pune în cuptorul preâncălzit la 180 de grade pentru 10-15 minute.

Poftă bună!

Loading...