close
138286_clatite-de-post

Pufoase si delicioase pentru zilele de post.

 

Ingrediente

-100 g faina

-100 g bors sau apa minerala

-50 g ulei

-25 g zahar

-putina sare

-1 plic zahar vanilat

 

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se bat bine, pana se obtine o pasta consistenta ca o smantana subtire. Se coc clatitele intr-o tigaie care nu lipeste.

Dupa fiecare clatita se unge bine tigaia cu ulei. La clatitele de post  lipsa oului face ca faina sa se rupa usor, de aceea se fac mai groase. Ca desert se pot umple cu dulceata dupa plac. Ca aperitiv , se pot umple cu urzici , cu spanac, etc.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

 

Frigarui desert cu fructe flambate

 

Aromate si foarte delicioase!

Ingrediente

-1 cutie compot de ananas

-5 banane

-4 portocale

-200 g zahar

-60 g unt

-100 ml rom

-scortisoara

-8 foi de staniol

 

Mod de preparare

Se taie fructele in bucati, si se tavalesc in zahar amestecat cu scortisoara. Se fac apoi 8 frigarui alternand  feliile de fructe. Pe fiecare foaie de staniol se aseaza cate o frigaruie.

Se presara cu zaharul ramas si bucatele de unt  , se inchid si se frig 15 minute. Cand se servesc se desface staniolul , se toarna rom si se da foc.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!