close
656x440_clatite-279762

Un dulce delicios si gata pe repede-nainte!

 

Ingrediente

Aluatul

-100 g faina

-100 ml apa minerala

-50 ml ulei

-25 g zahar

-1 ou

-1 praf sare

 

Umplutura

-dulceata, dupa gust

-branza de vaci

-zahar vanilat

 

Mod de preparare

Amesteca toate ingredientele pentru aluat pana se omogenizeaza si se transforma intr-o smantana mai subtire.Aseaza pe foc tigaia de clatite, lasa-o sa se incinga, apoi pune putin ulei.

Mai lasa putin pe foc, apoi scurge excesul de ulei, pune un polonic de compozitie si misca tigaia ca sa se tepatrizeze aluatul uniform.

Dupa ce se coace pe o parte, intoarce-o si lasa-o tot atata timp si pe partea cealalta. Umple clatitele cu dulceata  si branza amestecata cu zahar vanilat.

Cand servesti , pune deasupra putin zahar vanilat, putina dulceata si branza de vaci proaspata. Sau, daca iti place mai mult , poti pune frisca.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...