dehaine.ro

Ciorba de burta a devenit o traditie pentru familia noastra extinsa in seara de Craciun si mai ales a doua zi, dupa masa de Craciun.

Sunt convinsa ca multa lume nu are curajul sa guste aceasta ciorba nici macar o data in viata datorita ingredientelor sale.

Burta nu e nimic mai mult decat fasii subtiri si albe care apar in ciorba si care daca nu am sti ce sunt le-am manca linistiti fara a banui ca sunt stomacul unui animal:)

Se face foarte simplu si este delicioasa servita cu ardei iuti murati sau proaspeti si cu muulta smantana.

Folosim următoarele ingrediente:

1/2 kg burta prefiarta (vine inghetata la supermarket si e gata curatata)
jumatate de kilogram de zarzavat (morcovi, ceapa, telina)
4 catei de usturoi
zeama de la o lamaie
1 galbenus de ou
150 g smantana
patrunjel
leustean
marar

  1. Se dezgeata si se spala burta de vita sau vitel prefiarta.
  2. Se fierbe burta in 4 l de apa.
  3. Cand apa de supa clocoteste se adauga si zarzavatul curatat si taiat in bucati mai mari.
  4. Se fierbe supa aproximativ o ora.
  5. Apoi se scoate burta din supa, se taie fidea subtire si se strecoara si zeama de supa, pentru a elimina zarzavatul. Astfel rezuta o supa clara si burta taiata fidea in oala.
  6. Se acreste supa cu lamaie (dupa gust) si se adauga mararul, leusteanul si patrunjelul(frunze) taiat marunt.
  7. Se ia supa de pe foc si se “drege” cu galbenulul de ou amestecat cu smantana si o lingura de apa.

Serviti cu ardei iute si extra smantana.

Vă doresc poft[ bună!

dehaine.ro