Îl faci în 6 minute, din numai 6 ingrediente și fără să aprinzi cuptorul. Desertul ideal din toate punctele de vedere!

Îl faci în 6 minute, din numai 6 ingrediente și fără să aprinzi cuptorul. Desertul ideal din toate punctele de vedere! Nu îți place să petreci mult timp în bucătărie dar vrei un desert cu care să-i dai gata pe toți? Fă-l!

Ai de gătit pentru întreaga familie și ai nevoie de un desert care să te solicite cât mai puțin? Fă-l! Vrei să cucerești pe cineva și vrei să îi pui pe masă un desert delicios și care să arate fabulos? Fă-l!

INGREDIENTE

400 ml lapte condensat îndulcit

300 ml smântână pentru frișcă

300 g mascarpone

250 g biscuiți graham

50 ml suc de lămâie

100 g unt

Opțional, pentru ornat, fructe proaspete (căpșuni am ales noi)

PREPARARE

Scoate din timp mascarpone-ul la temperatura camerei, e vital pentru obținerea unei texturi mătăsoase și omogene a cremei de mai târziu.

Într-un robot de bucătărie sfărâmă și amestecă biscuiții graham cu untul, până obții un rezultat omogen și sfărâmicios. Cu ajutorul unei linguri, tapetează o tavă cu blatul mai devreme obținut. Dă la congelator și apucă-te de umplutură.

Bate frișca, apoi adaugă – treptat și amestecând continuu timp de 2 minute, la viteză mică – laptele condensat și mascarpone-ul. Adaugă și zeama de lămâie – o să vezi că va întări crema aproape instant.

Toarnă crema în crusta de biscuiți graham, decorează după bunul plac și dă la frigider 60-90 de minute.

Loading...