close
cheesecake-cu-banane_Fotor

Un desert delicios si aromat  cu banane!

 

Ingrediente

Blatul

-200 g biscuiti

-80 g unt

 

Crema

-1 pachet foi de gelatina

-500 ml lapte

-150 g zahat tos

-500 g branza de vaci

-500 ml frisca lichida

-3 banane

 

Pentru decor

-ciocolata topita

-2 banane

 

Mod de preparare

Framanti biscuitii si-i amesteci cu untul topit. Acoperi cu acest amestec fundul unei forme de tort cu baza detasabila si dai blatul la frigider 30 de minute. Pentru crema, inmoi foile de gelatina in apa rece. Fierbi jumatate din cantitatea de lapte cu 100 g zahar.

Stingi focul si incorporezi foile de gelatina  scurse de apa. Adaugi branza de vaci, restul de lapte si frisca batuta cu zaharul ramas.

Cureti si zdrobesti bananele, apoi le incorporezi in compozitia de crema. Acoperi blatul de biscuiti cu crema si il asezi iar la frigider, peste noapte. Dimineata decorezi cu ciocolata topita pe baie de aburi si cu banane feliate.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!