close
Desert

Cea mai simplă și rapidă metodă de a face salam de biscuiți, desertul îndrăgit al copilăriei

800x0_147713177291dcf1d0

Vrei să mănânci un desert rapid și gustos? Nimic mai simplu! Salamul de biscuiți e o soluție excelentă pentru tine și familia ta.

 

Ingrediente:

750 g biscuiți populari
500 ml lapte
3 linguri cacao
100 g zahăr
150 g miez de nucă
150 g rahat multicolor
un praf sare
2 fiole esență de rom

Mod de preparare

Sfărâmăm biscuiții într-un vas și îi amestecăm cu rahatul tăiat în cuburi mai mici și miezul de nucă tăiat grosier. Într-un alt vas amestecăm cacaua cu zahărul și un praf de sare și adăugăm, treptat, laptele rece.
Omogenizăm amestecul și îl punem la fiert.

După ce atinge punctul de fierbere, lăsăm compoziția să se tempereze câteva minute, apoi adăugăm esența de rom și o turnăm în fir subțire peste amestecul de biscuiți și restul ingredientelor.

Pregătim folie alimentară și așezăm compoziția de biscuiți la unul din capete, apoi o rulăm strâns, împreună cu folia, dându-i forma de salam.

Îl dăm la frigider pentru 1-2 ore, sau la congelator pentru 30 de minute, apoi îl putem porționa.
Poftă bună!

sursa

RETETA BONUS

Rulada din carne de vitel

Carnea este principala sursa de proteine atat de necesare organismului nostru. Carnea de vita are un continut bogat de vitamina B care ajuta la formarea celulelor rosii iar zincul si magneziul ajuta la cresterea imunitatii. Totusi nu este recomandat sa consumati carne rosie mai mult de o data pe saptamana.

Ingrediente

1,5 kg carne de vitel
150 g carne tocata de porc
150 g carne tocata de vita
100 ml de smantana
200 g de ciuperci
1 legatura de patrunjel verde
2 cepe
1 morcov
50 g de unt
100 g de cascaval
6 rosii
1oo ml de ulei
piper
sare

Cum se prepara

Primul pas in prepararea acestei retete este sa spalam ciupercile bine sub jet de apa si sa le curatam. Pe un prosop de hartie le punem la scurs. Dupa ce s-au scurs le taiem. Intr-un vas amestecam carnea tocata, ciupercile, patrunjelul tocat, jumatate din cantitatea de smantana, piper si sare. Luam pulpa de vitel si o crestam adanc pe toata lungimea. O  presaram cu piper si o umplem cu compozitia obtinuta anterior.

O prindem cu scobitori si o stropim cu ulei. Intr-o tava unsa cu ulei asezam pulpa umpluta si o bagam la cuptor la foc potrivit pentru 40 de minute, stropind-o cu sosul din tava . Curatam ceapa si o taiem fideluta iar morcovul il taiem rondele si  le punem in cuptor peste pulpa umpluta si mai lasam pana ce legumele se patrund.  Cand carnea s-a rumenit si legumele s-au facut oprim focul.

Iar acum pregatim rosiile care vor da un aspect placut atunci cand vor fi asezate langa feliile de rulada. Intr-o tava unsa asezam rosiile putin crestate peste care punem putin unt si cascaval ras si le bagam la cuptor pentru 15 minute. Se aranjeaza pe platou felii de rulada , rosiile se stropesc cu sosul din tava in care am facut rulada iar deasupra se pune putina smantana. Gata, tocmai ati preparat o cina foarte gustoasa pentru familia voastra!

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!