close
International

Cartofi copti umpluti cu ciuperci si verdeata

ssa40051

Un rasfat culinar pentru zilele de post.

 

Ingrediente

-6 cartofi

-200 g ciuperci

-1 ceapa

-5 catei usturoi

-1 lingura bulion

-1 ardei mic

-1 legatura marar

-sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare

Cureti cartofii , ii tai jumatati si ii coci in cuptor pana se rumenesc frumos.

Dupa ce s-au copt si s-au racit le scoti miezul. Amesteci ceapa tocata marunt cu miezul de cartofi, ciupercile ,taiate si calite putin, bulionul, ardeiul tocat , mararul tocat marunt si usturoiul pisat.

Potrivesti gustul cu sare si piper, apoi umpli cartofii cu aceasta compozitie si-i asezi intr-un vas termorezistent si ii coci la cuptor 30 de minute, poti sa ii stropesti cu putin ulei.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

Bonus – Budinca de orez cu crema si fructe

Pentru ca budinca sa aibe un real succes untul trebuie sa fie batut spuma cu zaharul.
Daca aveti pofta de un desert simplu si gustos acest fel de mancare este perfect pentru voi.  Asa ca mai jos am sa va scriu reteta de budinca cu crema si fructe pas cu pas.

Ingrediente

200 g de orez
500 ml de lapte
1 lingura de zahar pudra
unt
esenta de vanilie
2 linguri de zahar ars
4 oua
fructe glasate
Crema

500 ml de lapte
5 galbenusuri
coaja rasa de la o lamaie
150 g de zahar pudra

Mod de preparare

Alegem impuritatile din orez ,  il spalam si il punem intr-o craticioara cu apa atat cat sa-l  acopere la fiert. Il fierbem la foc mic amestecand des in el iar cand scade apa din el il punem intr-o strecuratoare si il clatim cu apa rece. Fierbem 500 ml de lapte iar cand acesta da in fiert adaugam  esenta de vanilie o lingura de zahar pudra si oprim focul. Adaugam peste el orezul , o lingurita de unt si un praf de sare , il acoperim cu un capac si il lasam asa 10 minute.

Punem 2 linguri de zahar intr-un vas termorezistent si il topim pana devine maro deschie. Adaugam o lingura de apa si caramelizam cratita invartind lichidul pana se inbraca toti peretii vasului. Adaugam peste orez galbenusurile , omogenizam compozitia si la final adaugam albusurile batute spuma. Amestecam usor in compozitie si o turnam in vasul tapetat cu zaharul ars , adaugand si fructele glasate. Acoperim vasul cu un capac.

Asezam forma cu fundul in alt vas in care am pus apa si le introducem la cuptor. Dupa ce orezul s-a fiert si compozitia s-a inchegat o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca 20 de minute dupa care o rasturnam intr-un platou. Intre timp pregatim crema ferband 500 ml de lapte si adaugam in el coaja rasa de lamaie . Dupa ce a dat in fiert oprim focul.

Batem  galbenusurile cu zaharul pudra si adaugam peste ele lapte cald putin cate putin amestecand continuu pe foc foarte mic pana ce compozitia se ingroasa. Oprim focul si o lasam sa se mai raceasca dupa care o turnam peste orez , calduta.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!