Care este trucul minune pentru a face cea mai buna si sanatoasa piftie

Piftia este un preparat foarte apreciat iarna, dar si sanatos. Aceasta ciorba de oase bine inchegata contine colagen natural, extrem de benefic. Cum faceti cea mai gustoasa si rafinata piftie?

Cu carne de curcan, nu de porc. Va iesi un preparat absolut delicios, estetic si sanatos. Aveti nevoie de carne de curcan, multe oase, care sunt foarte importante, ajuta la inchegarea preparatului, nemaifiind nevoie sa adaugam gelatina.

Carne si oasele se pun la fiert cu foi de dafin, boabe de piper, sare si usturoi. Optional, puteti adauga zarzavat de supa: 1 ceapa, 1-2 morcovi, 1 pic de telina. Se fierbe ciorba pana cand carnea cade pur si simplu de pe oase si cartilajele se inmoaie si ele (la pasarile de curte aceste cartilaje sunt destul de dure).

In principiu, e nevoie de cel putin 4-5 ore de fierbere la foc mic. Apoi asezati carnea in recipiente si turnati zeama, strecurata. Daca vreti o piftie estetica, puteti aranja bucati de morcov si chiar boabe de mazare si porumb.

Zeama trebuie sa fie densa, ca sa fiti siguri ca se va inchega, altfel e nevoie si de dizolvarea unui plic de gelatina, conform instructiunilor de pe ambalaj. In felul acesta, veti prepara o masa foarte sanatoasa, care nu ingrasa, care este satioasa si o bomba nutritiva, practic. Mai nou, in multe tari, inclusiv America, acest preparat care se gaseste sub denumirea de bone broth face furori in randul pasionatilor de mancare sanatoasa.

<
Loading...