close
Traditional

Bun, bun, bun, am apă în gură doar la gândul! Mâncarea asta e un deliciu și se face foarte ușor. Rețeta

Bun, bun, bun, am apă în gură doar la gândul! Mâncarea asta e un deliciu și se face foarte ușor. Rețeta

CEPE UMPLUTE CU OREZ ŞI CARNE TOCATĂ ÎN VIN ALB

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 120 min
Gata in: 2 ore, 0 min
INGREDIENTE

1-2 frunze dafin
piper
sare
1 legatura mărar
80 g orez
1 ou
400 g carne tocată
400 ml vin alb sec
4 cepe potrivite
2 linguri făină
200 ml iaurt
PREPARARE

1. Se curăţă cepele, se spală bine şi se pun într-o oală cu apă rece şi sare şi se lasă la fiert aproximativ 7 minute. Între timp, într-o cratiţă se pune vinul, se diluează cu jumătate de cană de apă şi se condimen­tează cu sare şi frunze de dafin.
2. Într-un vas se pune carnea tocată cu oul, orezul şi mărarul tocat mărunt şi se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă bine până se încorporează toate ingredientele.

3. După ce au fiert, cepele se scot din apă şi se scobesc în interior.

4. Se umple pe rând câte o ceapă cu amestecul de carne tocată, ou şi orez şi se pun la fiert în preparatul de vin.

5. Între timp se amestecă făina cu smântâna până se formează o cremă. Când ceapa începe să fiarbă, se încorporează treptat amestecul de făină cu smântână şi se lasă să fiarbă aproximativ 15-20 de minute.

sursa

loading...