Bruschete de sezon

O reteta  minunata pentru o cina sanatoasa!

 

Ingrediente

-6 felii de paine integrala

-2 dovlecei

-2 vinete potrivite

-oregano

-ulei de masline

-4 rosii

-5 catei de usturoi

-100 g parmezan

-ulei de floarea soarelui pentru prajit

-sare

 

Mod de preparare

 

Cureti, speli vinetele si dovleceii, apoi le tai rondele. Speli si rosiile, apoi le scoti cotoarele si le tai cubulete.

Cureti usturoiul si-l toci. Incingi uleiul intr-o tigaie si prajesti rondelele de vinete si de dovlecei. Le scoti pe o farfurie. Tot aici calesti , dar nu mai mult de 1 minute , pe rand rosiile si feliutele de usturoi. Le scurgi de ulei si le pui in casroane separate.

Ungi feliile de paine cu ulei de masline, le freci cu usturoi si le presari cu oregano. Asezi rondelele de dovlecei si de vinete si asezonezi cu sare.

Pui deasupra usturoiul si rosiile calite. Presari parmezan si pui bruschetele pe o tava termorezistenta.

Le introduci in cuptorul preincalzit, la foc mediu, 8 minute. Scoti bruschetele , dupa ce parmezanul s-a rumenit, le pui pe farfurii si le sevesti imediat.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

<
Loading...