close
Brioşe-cu-cafea-şi-alune

Delicioase si pline de savoare!

 

Ingrediente

-150 g arahide glazurate cu miere

-250 g faina

-3 lingurite praf de copt

-1 varf cutit bicarbonat

-2 oua

-125 g zahar

-150 g iaurt

-75 ml ulei

-100 ml lapte

-200 ml smantana dulce

-vanilie

 

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul si ungeti tava pentru briose cu unt.Taiati marunt 140 g arahide glazurate cu miere. Amestecati faina cu praful de copt si bicarbonatul , apoi cerneti-o.

Bateti ouale apoi adaugati zaharul, iaurtul, uleiul si laptele. Adaugati compozitia de faina si amestecati sa se omogenizeze bine. Adaugati arahidele si amestecati usor.

Umpleti uniform aluatul in forme si coaceti-le 20-25 de minute.Scoateti din cuptor si lasati inca 5 minute in forme.Bateti  smantana dulce pana devine frisca, apoi adaugati vanilia. Decorati briosele cu frisca si restul de arahide  glazurate cu miere.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...