close
Bezele-cu-cremă

Gateste cu drag pentru familia ta un desert plin de savoare si foarte delicios!

 

Ingrediente

-4 albusuri

-200 g zahar

-300 g fulgi de migdale

-2 banane

-sucul de la o lamaie

-10 ml esenta de vanilie

-50 g miere

-cirese confiate , pentru decor

 

Mod de preparare

Pregatesti o tava in care pui hartie de copt. Bati albusurile cu zaharul pe baie de aburi, pana cand capata consistenta si devin lucioase.

Le pui intr-un pos sau intr-o punga  pe care o tai la un colt. Formezi bezele de marimea unei monede. Dai la cuptorul incins, cel putin o ora sau pana cand se rumenesc.

Intre timp , dai prin blender bananele cu 200 g fulgi de migdale-tinute la inmuiat in prealabil-, vanilia, mierea si sucul de lamaie , apoi mixezi pana cand obtii o crema fina.

Unesti bezelele doua cate doua cu crema de migdale. Le decorezi pe margini cu fulgi de migdale si pui pe fiecare o cireasa confiata. Tii bezelele la rece 30 de minute inainte de a le servi.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!