close
Desert

Au iesit mai bune decat la patiserie!

18739657_10155442225575407_20819974521730747_n

Croissante

Ingrediente
 500 gr faina+50 gr faina
 100 gr zahar pudra
 150 ml apa

 1 plic drojdie uscata (10 gr)
50 gr lapte praf
 un praf de sare
 250 gr unt gras (85% grasime)
 1 lingurita scortisoara
 coaja razuita de lamaie
 4 oua
 Extra:
 faina pentru presarat pe masa de lucru
 1 ou pentru uns
Mod de preparare
Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta impreuna cu o lingura de zahar si una de faina .
Intr-un castron punem faina peste care adaugam praful de sare , zaharul,laptele praf, 125 gr unt (jumate de pachet) moale ( este bine daca este la temperature camerei), apa ouale batue cu o furculita , coaja de lamaie si drojdia dizolvata.
Aceste ingrediente eu le amestec cu mana dar se poate cu o lingura pana cand avem un aluat compact moale 

Cu cat il framantam mai mult cu atat incepe sa se desprinda de peretii vasului si sa fie elastic .In functie de cat de mari sunt ouale , si cat de bun este untul poate mai trebuie sa adaugati 2 linguri de faina 
Aluatul obtinut il invelim intr-o folie alimentara sau il lasam in castron si acoperim castronul cu folie si il punem la frigider circa o jumate de ora .

continuarea

loading...