close
International

Ardei umpluți cu carne de pui – o variantă mult mai ușoară a celor clasici

Ardei-umpluți-cu-carne-de-pui-1024×683

Ardei umpluți cu carne de pui – o variantă mult mai ușoară a celor clasici, umpluți cu carne tocată de porc.

O rețetă ușor de încropit și mult mai accesibilă din punct de vedere financiar, ideală în perioada verii în care ardeii se găsesc la discreție în orice piață și supermarket.

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 50 min
Gata in: 65 min

INGREDIENTE

15-16 ardei medii
100 g orez (cu bobul lung, de preferat)
500 g carne de pui tocată
2 cepe
1 ou
mărar, piper, sare, cimbru – după gust

Pentru sos

50 ml ulei
3 cepe medii
400 g piure de roșii (o conservă)
busuioc proaspăt

PREPARARE

Spală şi curăţă ardeii de seminţe, făcând un căpăcel în zona codiței. Alege și spală orezul. Toacă ceapa mărunt.

Pune orezul într-un bol împreună cu ceapa tăiată, carnea tocată, oul, mărarul, cimbru, sare şi piper. Frământă bine compoziţia de carne.
Umple ardeii și aranjează-i într-o cratiţă care poate fi și introdusă la cuptor. Acoperă-i cu apă călduţă şi lasă-i să fiarbă la foc potrivit.

Între timp, treci la sos.

Curăţă ceapa și taie-o solzişori. Pune-o la călit în uleiul încins în prealabil. Când s-a înmuiat, adaugă piureul de roşii. Amestecă încet să nu se prindă.

Condimentează cu sare, piper, busuioc după gust. Lasă să scadă. După ce au fiert ardeii pe aragaz, mai bagă-i 20-30 de minute la cuptor să se rumenească.

Ardeii umpluţi se servesc cu sosul preparat şi smântână rece.

sursa

RETETA BONUS

Spuma de ciocolata

Spuma de ciocolata este un desert usor, fin si in acelasi timp delicios, care nu contine foarte multe calorii.
Este un desert pe care putem sa il preparam foarte rapid atunci cand vrem sa ocolim coferariile si sa facem in casa ceva sanatos. Oricat am incerca sa ne ferim de dulce, pofta invinge uneori ambitia. Iar cand avem musafiri neanuntati acest desert ne va scoate din incurcatura. Retetele din bucataria romaneasca vin si pleaca dar majoritate contin eterna ciocolata.

Istoria ciocolatei incepe cu mii de ani in urma cand arborele de cacao se cultiva in America de Sud. Ciocolata este mancata de placere, dar cea amaruie este benefica pentru sistemul circulator. Ea are efect anticancerigen, stimulator cerebral ,inhibitor al tusei  si diareei.

Deci vedeti ca si ciocolata consumata cu masura are si ea partile ei bune. Dar consumata excesiv poate duce la obezitate. Ciocolata amaruie in combinatie cu bananele activeaza hormonul fericirii! Asa ca, daca intr-o zi sunteti tristi, consumati doua patretele de ciocolata cu o banana si starea de spirit se va imbunatati cu siguranta!

Ingrediente

350 g de ciocolata
5 oua
2 portocale
50 g de unt
50 ml de coniac
300 g de frisca
piscoturi
Cum se prepara

Spalam bine portocalele, le stergem bine si radem coaja de la una. Rupem ciocolara bucatele si impreuna cu untul o punem intr-o craticioara pe foc in baie de aburi, adica vasul in care este ciocolata inpreuna cu untul se pun cu fundul in alt vas in care este apa si sub care arde focul. Separam galbenusurile de albusuri. Frecam bine galbenusurile cu coaja de portocala.

Adaugam coniacul si amestecam pana galbenusurile devin spumoase. Se adauga crema de ciocolata si se amesteca bine. Batem albusurile spuma si le amestecam cu crema. Acum cand crema de ciocolata este gata o punem la frigider pentru o ora. Servim spuma de ciocolata in cupe peste care punem frisca iar deasupra punem piscoturi. Deci vedeti ,puteti foarte usor sa pregatiti in casa un desert usor si rapid, fara prea multe calorii!

Asa ca spor la treaba si pofta buna!