Arată ca un tort, dar este un aperitiv delicios, perfect pentru sarbatoarea de azi: Rețeta aici:

TORT APERITIV CU BRÂNZĂ ŞI SOMON

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 35 min

Gata in: 35 min

INGREDIENTE

1 lămâie

20 g gelatină

1 lingurita rasă de boia

1 legatura ceapă verde

200 g unt

1 lingura capere

300 g somon file

200 ml smântână

verdeţuri proaspete: mărar, pătrunjel verde

500 g mascarpone

300 g pâine prăjită

sare

1 ou fiert tare

PREPARARE

1. Se spală peştele şi se pune la fiert în puţină apă. Se fierbe la foc mic 10 minute, după care se lasă să se răcească. Gelatina se pune la înmuiat.

2. Se freacă 100 ml smântână cu 250 g mascarpone şi cu verdeţurile tăiate mărunt.

Se aşază feliile de pâine prăjită într-o formă de tort cu inel detaşabil şi se acoperă cu crema preparată, după care se pune la frigider.

3. Se taie peştele mărunt şi se ames­tecă uşor cu gelatina, caperele şi sucul de lămâie.

Se pune pe baie de aburi şi

se amestecă uşor, până se desface bine gelatina.

Se dă la rece, iar când compoziţia începe să se întărească se toarnă peste crema cu verdeţuri şi se pune iar la frigider.

continuarea

Loading...