close
Traditional

Am reușit să gătesc super ieftin și delicios și să hrănesc 5 guri dintr-o singură tavă de mâncare, așa:

shutterstock_261242105-1024×683

CARTOFI LA CUPTOR CU BACON, CAȘCAVAL ȘI MĂRAR

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 30 min
Gata in: 40 min
INGREDIENTE

500 g cartofi (mărime medie)
300 g bacon
300 g cașcaval afumat
1 legătură de mărar
ulei de măsline
sare și piper după gust
PREPARARE

O garnitură absolut delicioasă și extrem de ușor de făcut. O combinație de arome simple dar care se îmbină perfect, făcând din acest fel de mâncare una pe care o vei repeta, cu siguranță, des.
Preîncălzește cuptorul.

Curăță cartofii, taie-i în 2 și pune-i la fiert 15-20 de minute. Cu 5-10 minute înainte să scoți cartofii, prăjește bacon-ul. După ce l-ai prăjit (nu până devine crocant, se va face până la final când îl bagi la cuptor), taie-l în fâșii mai subțiri (opțional).

Pune cartofii într-o tavă care nu lipește, stropește-i din belșug cu ulei de măsline. Asezonează cu sare și piper, presară cașcaval ras deasupra, apoi bacon-ul și dă la cuptor până cartofii se pătrund și bacon-ul se prăjește.

Toacă mărar, presară deasupra și mai dă la cuptor încă 3 minute.

Servește fierbinte, ca garnitură sau chiar ca mâncare de sine stătătoare.

sursa

loading...