close
International

Am dat de această reţetă foarte gustoasa şi m-am gândit să o împărtăşesc cu voi.

salata-1

Aceasta este SALATA Nr.1 ÎN LUME şi este binevenită la orice masă!

INGREDIENTE:

400 g de piept de pui
150 g de prune
2 morcovi
100 g de nuci
4 ouă

3 cartofi
200 g de ciuperci champignon
maioneză sau smântână
castravete, verdeaţă şi nuci pentru decorare

MOD DE PREPARARE:

1.Morcovii, cartofii şi ouăle se fierb.

2.Morcovii se dau prin răzătoarea mare, ouăle prin răzătoarea mică, iar cartofii se taie cuburi mici.

3.Pieptul de pui se fierbe şi se taie mărunt.

4.Ciupercile se taie şi se prăjesc în ulei.

5.Nucile se toacă, prunele se scufundă în apă timp de 5 minute, apoi se taie cuburi.

6.Caşcavalul se dă prin răzătoarea mică.

7.Salata se va aranja în straturi, fiecare strat se va unge cu maioneză sau smântână:

1 strat: morcovul
2 strat: 1/2 din cartof
3 strat: 1/2 din ouă
4 strat: 1/2 din caşcaval

5 strat: 1/2 din pieptul de pui
6 strat: ciupercile
7 strat: a doua jumătate de cartofi
8 strat: a doua jumătate de ouă

9 strat: a doua jumătate de piept de pui
10 strat: prunele
11 strat: nucile
12 strat: a doua jumătate de caşcaval

8.Salata se face sub formă de tort şi se decorează cu felii de castravete, nuci şi frunze de pătrunjel.

sursa

Bonus – Fasole cu costita afumata

Fasolea este plina de fibre si substante nutritive. Se gaseste sub diferite forme , marimi si gusturi. Ea face parte din grupul legumelor dar si din grupul carnurilor si alimentelor boabe. Fasolea contine cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele.

Ea contine proteine asemanatoare cu cele din carne iar acest lucru face din fasole o alternativa la carne pentru vegetarieni. Asa ca, daca vreti o masa sanatoasa si satioasa acest fel de mancare este perfect pentru voi. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Ingrediente

1 kg de fasole
300 g de costita afumata
200 ml de ulei
2 cepe
2 morcovi
1 pastarnac
200 g de bulion de rosii
1 legatura de marar verde
piper
1 foaie de dafin
1 crenguta de cimbru
sare

Mod de preparare

Alegem fasolea de impuritati si o spalam in mai multe ape. O punem la inmuiat de seara. A doua zi o fierbem in 3 apa pana da in clocot, de fiecare data aruncam apa si punem peste ea apa calda. Intr-o oala o punem la fiert in cea de a 4-a apa impreuna cu pastarnacul si o lasam sa fiarba 45 de minute sau mai mult in raport de fasolea pe care o avem. Cand bobul incepe sa se inmoaie adaugam ceapa si morcovii curatate , spalate si tocate. Punem in fasole piperul boabe , foaia de dafin , crenguta de cimbru si potrivim gustul cu sare.

Lasam sa fiarba bine pana ce zeama scade dar amestecam des sa nu se prinda de fundul oalei. Taiem costita in bucatele si o rumenim intr-o tigaie cu ulei. Cand fasolea a scazut bine adaugam peste ea costita rumenita inpreuna cu uleiul in care s-a facut si bulionul dizolvat in putina apa. Amestecam bine iar fasolea trebuie sa aiba o consistenta groasa. O lasam sa mai fiarba putin mestecand continuu in vas si oprim focul. Spalam mararul , il tocam marunt si il punem in fasole.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!