close
Desert

Aceasta prajitura am descoperit-o atunci cand am fost la prietenii mei din Franta si au pregatit-o. Nu mi-a venit sa cred cand mi-au spus ce are la baza si cat de simplu se prepara – Tort de biscuiti Beurre cu capsuni

s604x0_Tort_de_biscuiti_Beurre_cu_capsuni

Se poate prepara si cu alte fructe daca nu aveti in casa capsuni.

Iata de ce ai nevoie: 250 ml de lapte, 200 g ciocolata neagra, 100 g de ciocolata din lapte, 250 ml smantana pentru frisca, 50 g zahar pudra, 250 g branza de tip Philadelphia, 250 g capsuni.

Umplutura: 100 g ciocolata neagra, 80 ml de smantana cu 35% grasime

Mod de preparare: Topiti ciocolata neagra si laptele in microunde sau bain-marie. Se amesteca bine si se lasa deoparte. Bateti crema cu zahar pudra pana cand obtineti o crema frisca. Se toarna o lingura de branza in ciocolata topita si se amesteca pana cand compozitia este omogena. Este putin dificil pana se amesteca cele doua texturi, insa daca amestecati bine, compozitia se va omogeniza.

Adaugati 1/2 cantitatea de ciocolata si frisca si amestecati bine pentru a usura amestecul. Se adauga restul de frisca si se amesteca usor. Inmuitati biscuitii unul cate unul in lapte (doar o secunda) si plasati-l intr-o tava dreptunghiulara.

Raspanditi o treime din crema de ciocolata peste biscuiti, apoi un alt strat de biscuiti inmuiat in lapte si apoi 1/3 din crema de ciocolata din nou. Taiati capsunile felii si puneti-le pe stratul de ciocolata.

Se toarna o lingurita de crema pe fiecare capsuna, apoi un alt strat de biscuiti inmuiat in lapte si se termina cu restul de crema. Refrigerati timp de 15 minute. Va recomandam cu drag, este foarte gustoasa, satioasa si racoritoare. Sigur familia voastra va fi foarte fericita cu acest vas plin de prajituri delicioase!