Rețetă de Pește la cuptor

Pentru reteta de peste la cuptor folosim urmatoarele ingrediente:

1 kg de peste oceanic congelat( eu am folosit macrou )

2 morcovi mici

o radacina de patrunjel mica

un ardei

o ceapa mica

sare

boabe de piper

boabe de enibahar

2 rosii

2-3 foi de dafin

2 catei de usturoi

 0 ml de vin alb

Cum se prepara reteta de peste la cuptor

Morcovii se curata si se taie felii subtiri; la fel si radacina de patrunjel.

Ardeiul se taie cubulete; ceapa se curata si se taie marunt; rosiile se taie felii iar usturoiul se curata si se taie rondele.

Pestele se despica, se eviscereaza, i se indeparteaza capul si se spala bine.

Se taie bucati potrivit de mari. Intr-un vas Jena se asaza feliile de morcovi, de patrunjel si de rosii, cubuletele de ardei si ceapa si usturoiul.

Deasupra se pun bucatile de peste pe care le-am sarat in prealabil.

Se adauga foile de dafin si boabele de piper si enibahar.

Punem un amestec de 50 ml de vin si 50 de ml de apa si dam vasul la cuptorul incalzit.

Se lasa cam o jumatate de ora, dupa care se serveste cu piure de cartofi si mujdei de usturoi.

Va doresc pofta buna!