Rețetă de carne de vițel cu roșii

Pentru această rețetă de vițel avem nevoie de următoarele ingrediente:

Pulpă de vițel  – 2 kg

Ulei – 150 ml

Roșii proaspete – 2 kg

Ceapă de apă – 400 g

Zahăr – 20 g

Usturoi – 30 g

Ardei gras 3 culori – 400 g

Sare – 30 g

Piper măcinat – 4 g

Pătrunjel, mărar verde 2+2 legături – 120 g

Timp de preparare: două ore.

Mod de preparare:

Carnea de vițel se spală și se taie câte 5-6 bucăți la porție.

Ceapa si ardeiul se curăță, se spală.

Ceapa se taie peştişor, iar ardeiul julien.

Carnea de vițel se bagă într-un vas în ulei încins, se rumenește pe toate

parțile, după care se scoate cu o paletă în alt vas.

În timp ce carnea se prăjește, se pune într-un vas 1 litru de apă la fiert sau zeamă de oase și când clocoteşte, se adaugă carnea de vițel și se fierbe timp de 1 oră la foc mic.

În vasul în care s-a prăjit carnea se călesc ceapa şi ardeiul gras, condimentele și se adaugă roșiile curățate de pielițe și tăiate mărunt, se adaugă și usturoiul tocat mărunt.

Se adaugă în cratiță în momentul când carnea s-a înmuiat. Se mai ține pe foc încă 20 de minute la foc mic.

Se adaugă jumătate din cantitatea de verdeață spălată și tocată mărunt, și se ia de pe foc. Se serveşte cu verdeață pe deasupra.

Băuturile care se recomandă sunt: vinuri albe, roze, roşii, bere etc.

Vă doresc poftă bună!