Rețetă de iahnie de fasole boabe

Pentru această rețetă am folosit următoarele ingrediente:

1/2 kg fasole, sare, 1 păstârnac, 1 ardei gras, 3 roșii decojite, 2 cepe, boabe de piper, 1 ceşcuță de ulei, verdeață tocată.


Se alege fasolea, se spală și se lasă la înmuiat înapă rece câteva ore.
Se aruncă apa, se acoperă fasolea cu altă apă rece și se dă în clocot.
Se aruncă din nou apa şi se umple oala cu apă rece.
Când fasolea se dă în clocot, se pune la fiert un păstârnac curățat și tăiat în
două și o jumătate de linguriță de sare.
Se fierbe la foc potrivit o oră, apoi se adaugă morcovul, ardeiul gras și
ceapa tăiate mărunt.
O dată cu zarzavatul se pune la fiert şi o ceșcuță cu ulei.
Se pun la fiert câteva boabe de piper și o foaie de dafin.
Fasolea se ia de pe foc, se presară cu mărar tocat sau orice altă verdeață şi se serveşte caldă, cu salată de roții picantă.
Fasolea de vară se colorează cu roșii decojite, puse la fiert odată
cu zarzavatul tocat pentru a face mâncarea mai gustoasă.
Este o mâncare uşor perisabilă, de aceea se consumă în aceeaşi zi.

Vă doresc poftă bună!

Leave a Comment