Rețeta de ardei umpluți

În lista mea de rețete preferate, se află ardeii umpluți.


Vă prezint rețeta mea și vă doresc poftă buna!


Avem nevoie de următoarele ingrediente:

10 ardei grasi mai mari

500 g carne tocata amestec vita si porc

2 oua

1 kg de rosii

1 ceapa mare

100 g orez

100 ml bulion gros

100 ml smantana

cimbru, patrunjel, 3 foi de dafin

Am curatat ardeii de cotoare, i-am spalat si i-am pus la scurs cu gura in jos.

Am tocat marunt ceapa si am pus-o la inmuiat in 3 linguri de ulei.
Cand ceapa a fost gata am adaugat orezul spalat si am stins focul.

Cand s-a racit amestecul de ceapa si orez am adaugat carnea, verdeata, ouale, 50 ml bulion, sare si piper si am omogenizat bine.

Am umplut ardeii cu acest amestec si am capacit cu felii de rosii.
I-am asezat sprijiniti unul de celalalt intr-o oala inalta, am adaugat rosiile ramase pasate si apa cat sa ii acopere.
Am condimentat cu sare si piper si cele 3 foi de dafin, am acoperit cu capac si am pus la fiert pentru ceva mai mult de o ora.

Am amestecat bulionul ramas cu smantana si am turnat acest sos peste ardei apoi am lasat inca 15 minute la cuptor ca sa mai scada sosul.

Se mananca cu smantana si paine proaspata.