Rețetă de tort de ciocolată

Această rețetă de tort de ciocolată este preferata mea!

De fiecare dată când primesc musafiri, prepar această rețetă delicoasă de tort. Este o adevărată plăcere, mai ales pentru copiii prietenilor noștri.

Această rețetă de tort cu ciocolată nu are nevoie de coacere.

Ingredientele pe care le folosim:

  • 300 grame de  ciocolată (3 tablete de ciocolată. Una cu alune, una cu stafideși una cu lapte. Puteți să le combinați cum doriți, fiecare cu preferințele sale..
  • 200 grame de unt
  • 200 grame de margarină
  • 5 linguri de zahăr pudră
  • 6 ouă
  • 5 linguri de cacao
  • Ciocolată albă și neagră ( menaj pentru ornat)

Cum se prepară rețeta de tort cu ciocolată

Crema numărul 1: Se freacă untul spumă, adăugăm margarina, zaharul pudră, gălbenușurile celor 6 ouă și 3 linguri de cacao.

Crema numărul 2: Albușurile se bat spumă (când stau pe paleta mixerului sunt bătute bine).

Crema numarul 3: Rupem ciocolata (cele trei tablete) în bucăți și o punem într-o cratiță la topit pe foc. Mai adăugăm 2 linguri de cacao și 2 lingurițe de apă. O lăsăm să se răcească.

Acum că am terminat cu toate cele trei creme, este timpul să facem din 3 una singură.

Asadar, adăugam câte o lingură din crema 2 și crema 3 în crema 1 pe rând și amestecăm cu mixerul.

Mai avem nevoie de o cratiță în interiorul căreia punem o folie de celofan.

Turnam toată compoziția în cratiță  și cu o lingură o uniformizăm pentru a nu rămâne bule în interiorul tortului.

Acoperim tortul cu celofanul rămas deasupra și punem tortul la frigider pentru 6 ore(minim).

După cele 6 ore, întoarcem tortul pe o tavă și îl ornăm deasupra cu ciocolata menaj pe care am topit-o la foc mic.

Tortul se ține la frigider și se servește rece.

Vă doresc succes și poftă bună!

Leave a Comment