close
black chocolate

Acest tort cu aspect de sarbatoare se prepara putin mai greu dar rezultatul final va va incanta pe deplin.

Asa ca , iata reteta.

Ingrediente
Blatul

-2 oua
-175 g zahar brun
-150 ml ulei
-200 g faina
-1 lingurita bicarbonat
-200 g morcovi
-coaja de la o portocala
-50 g nuca de cocos
-50 g nuci
-100 g stafide
-1 praf scortisoara

Glazura

-200 g ciocolata neagra
-50 g smantana

Preparare

Mixezi 3 minute ouale cu zaharul si cu uleiul. Separat amesteci faina cu bicarbonatul , scortisoara apoi le incorporezi in crema de oua.

Dai morcovii pe razatoarea mica si ii adaugi in compozitie. Urmeaza nucile sfaramate , stafidele inmuiate in esenta de rom, coaja de portocala rasa si nuca de cocos.

Torni aluatul intr-o forma steluta, tapetata sau orice vas vrei si il coci pana atunci cand introduci o scobitoare in el si nu se ia aluat pe ea.

Il lasi la racit . Intre timp , topesti ciocolata pe baie de aburi , dai deoparte , adaugi smantana si omogenizezi.

Torni glazura peste tort si decorezi dupa imaginatie.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

loading...
x
Dati-ne un "Like"