close
Traditional

Grozav gratinul acesta! O idee foarte buna, speram si pe placul vostru!

Grozav gratinul acesta! O idee foarte buna, speram si pe placul vostru!

Gratin cu Dovlecei si Orez

Ingrediente

1,8 kg dovlecei tineri, curatati de coaja
4 oua
500 g branza de vaci ( stoarsa bine de zer) / feta
10 linguri orez, arborio / basmati
6 linguri faina de porumb / faina alba
3 catei de usturoi, pisati
1 lingurita boabe de coriandru, zdrobite
1 legatura patrunjel verde / marar, tocata marunt
sare
piper, proaspat macinat
100 ml ulei de masline
Pentru uns si tapetat tava: ulei si faina de malai / pesmet
Pentru topping
3 linguri faina de malai / pesmet
2 oua
200 ml iaurt

Mod de preparare

Curatati dovleceii de coaja. Radeti-i pe razatoarea cu gauri mari.
Adaugati ouale, branza de vaci / feta, orezul, faina de malai, usturoiul pisat, coriandrul zdrobit, patrunjelul / mararul verde, tocat marunt, omogenizati si condimentati cu sare, piper, dupa gust. Inglobati uleiul.

Puneti amestecul intr-un vas termorezistent, uns cu ulei si tapetat cu faina de malai / pesmet.
Nivelati si presarati uniform deasupra, faina de malai / pesmet.

Separat, bateti ouale cu iaurtul si turnati peste stratul de faina.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 60 min, la 180 grade sau pana ce este facut si prinde deasupra o crusta frumos aurita.

Lasati sa se racoreasca putin in vas, apoi portionati.

Serviti gratinul simplu, caldut sau rece.
Ideal pentru o cina, simplu sau asociat cu un sos de rosii ori iaurt.

sursa

loading...
x
Dati-ne un "Like"