close
Ciorba pescareasca

 

Aceasta ciorba savuroasa cu gustul sau specific de peste este foarte usor de preparat iar rezultatul final este delicios.

 

Ingrediente

-1 kg peste marunt

-1 kg peste mare

-2 cepe

-1 praz

-usturoi

-500 g rosii decojite

-2 linguri ulei

-piper

-sare

 

 

Mod de preparare

Se curata pestele marunt si se pune la fiert in apa calduta.

Pestele mare se curata , se taie in bucati mari , se presara cu sare si se lasa sa stea asa cat fierbe pestele mic.

Se strecoara zeama in care a fiert pestele mic, se adauga orezul  iar dupa 1o minute ceapa tocata marunt, prazul taiat fasii subtiri, usturoiul tocat si rosiile decojite , taiate felii subtiri.

Se potriveste gustul cu sare , se pun cateva boabe de piper iar dupa ce orezul s-a inmuiat se pune si pestele mare la fiert.

Dupa 15 minute  de fiert domol se opreste focul , se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt .

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

sursa foto

loading...
x
Dati-ne un "Like"