close
Ce idee grozava! Pe mine m-a cucerit!

Sandwich cald cu bagheta pregatita in casa

Aparitia sandwich-ului este atribuit unui aristrocrat englez John Montagne Sandwich. Se pare ca primele sandwich-uri au fost create pentru John Montagne care isi petrecea noptile jucand carti si nu se putea opri din joc pentru a-si potoli foamea.

Baghete… baghete… sandwich bagheta…neaparat cu bagheta traditionala…

Ce este de fapt bagheta traditionala ? Ca sa se poata numi “Baguette de tradition”, aluatul trebuie sa fie mixat, framantat, dospit, format si copt la fata locului. Nu se poate folosi aluat inghetat si nu se pot folosi aditivi in aluat (decat anumiti aditivi acceptati, in anumite procente maxime). Aluatul trebuie sa contina doar faina de grau, apa potabila, sare, drojdie si doar uneori, foarte putin ulei de masline.

Ingrediente

Aluat pentru 6 baghete
-500 g faina
-1 lingurita sare de mare
-1 lingurita zahar
-1 lingurita drojdie uscata
-280 ml apa, calduta
-4 linguri ulei masline, caldut

Umplutura
-2 bile mozzarella ( 200 g), scurse bine si taiate bastonase
-2-4 rosii, feliate
-9-7 felii sunca presata, taiate fasii
-1 mana frunze busuioc

Altele
-1 galbenus, usor batut
-negrilica sau susan negru, pentru presarat/alte seminte, dupa preferinta

Preparare

Aluatul poate fi pregatit la masina de paine.

Daca nu aveti o masina de paine procedati astfel: intr-un vas mai mare amestecati intai ingredientele solide ( faina cernuta, sarea, zaharul si drojdia uscata), apoi adaugati treptat apa si uleiul, caldute.

Framantati cca 10 min sau pana obtineti un aluat nelipicios si elastic.
• Daca aveti robot, mixati-l 5 min.
Dati forma de minge, acoperiti aluatul din vas cu un servet curat de bucatarie si lasati la crescut aprox 1 ora, in loc cald, fara curenti de aer.

continuarea

x
Dati-ne un "Like"