close
Budinca de taitei cu branza

Budinca de taitei cu branza de vaca

Ai nevoie de :
-250g taitei lati( pot fi si melcisori sau alte paste scurte)
-500g branza proaspata de vaca
-3 oua
-4 linguri zahar( atata am pus eu, dar cui ii place mai dulce, poate pune mai mult)
-putina sare
-o fiola esenta de vanilie-dr Oetker
-unt si pesmet pentru uns si tapetat forma.

Cum procedezi:

-se pun taiteii la fiert in apa c locotita cu sare;
-se unge forma( cratita in cazul meu) din belsug cu unt si se tapeteaza generos cu pesmet;
-se amesteca branza, ouale, zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie;
-taiteii fierti se scurg, se limpezesc cu apa rece si se lasa cateva minute sa se raceasca.Se amesteca cu compozitia de branza si se toarna in tava unsa.
-se da la cuptorul preincalzit pentru cca 45′.
Se lasa o jumatate de ora sa se racoreasca si cu un cutit se desprinde de pe marginea formei.
Se rastoarna pe platou.
loading...
x
Dati-ne un "Like"