close
Bors de cartofi

 

Astazi, din nelipsitii cartofi de pe mesele noastre va propun o delicioasa reteta de bors de cartofi.

 

Ingrediente

-1 kg cartofi

-2 cepe

-4 catei usturoi

-3 linguri orez

-1 l bors

-1 ceasca smantana

-1 ou

-cimbru

-leustean

 

 

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja , se spala in apa rece si se taie cubulete mici.

Se lasa 10 minute in apa rece sa iasa amidonul din ei dupa care se pun la fiert cu un litru de apa calda.

Dupa 10 minute de fierbere se adauga orezul  ales si spalat , ceapa tocata marunt si usturoiul  la fel.

Se adauga borsul fiert separat  si spumuit, se sareaza si se  portiveste gustul cu sare.

Presaram leusteanul tocat marunt ,  putin cimbru si mai lasam sa fiarba 5 minute .

Dregem borsul de cartofi cu smantana in care am pus un ou .

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

sursa foto

loading...
x
Dati-ne un "Like"